Bel ons +(0)527-651761 of stuur een e-mail

Kathodische bescherming systemen bouwen en ontwerpen

Een goed werkend Kathodische Bescherming systeem is niet alleen wenselijk voor de levensduur van uw assets maar ook als norm vastgelegd in de NEN12954. Er bestaat helaas niet iets als een standaard Kathodische Bescherming systeem. Elk systeem en elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Per project, leiding, tank of aanpassing in het systeem zal er goed onderzocht moeten worden wat voor effect de aanpassing heeft op het bestaande Kathodische Bescherming systeem.

Veelal zijn de kathodische bescherming systemen opgedeeld in 2 types:

Type 1
met galvanische anodes (opoffering van bv Magnesium blokken/linten)

Type 2
met opgedrukte stroom door middel van een DC omvormer (gelijkrichter)

Bij nieuwe Kathodische Bescherming (KB) systemen zal er onderzocht worden wat een geschikte methode is. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de omvang van de te beschermen objecten, het soort bodem waar het object in is geplaatst en het soort coating dat toegepast is.

Vooronderzoek

Korf KB kan aan de hand van vooronderzoek en gedegen kennis en ervaring, advies geven in de vorm van een generiek Kathodische bescherming plan of Kathodische bescherming (KB) werkplan.

Gecertificeerd

Zodra een nieuw of aangepast systeem in bedrijf wordt gekomen kan Korf KB de oplevering verzorgen en door middel van een opleveringsrapport aantonen dat het systeem voldoet aan de gestelde eisen in onder andere de NEN12954. Tevens zal in dit rapport worden aangegeven wat de controles en het onderhoud in houdt.