Bel ons via 0527-651761 of stuur een e-mail.

Kortsluitlocatie en storing zoeken

Door middel van een kortsluitlocatieonderzoek kun je aanwezige kathodische bescherming sluitingen met derden signaleren. Denk hierbij aan laag-/middenspanningskabels die via de stalen buitenmantel contact maken met de beschermde leiding, waardoor de kathodische bescherming beschermstroom wegvloeit. Een KB-sluiting met een andere kabel is zeer vervelend, met name doordat de KB-sluiting ervoor zorgt dat de gelijkrichterinstallatie niet optimaal functioneert en behoorlijk inlevert op capaciteit (afhankelijk van de grootte van de sluiting).

Wat kan Korf KB voor u betekenen

Door met behulp van een zender een signaal met een bepaalde frequentie op de leiding te zetten, is deze kathodische bescherming (KB) sluiting bovengronds te lokaliseren en te volgen met een ontvanger. Indien het signaal een dip krijgt in sterkte of bijvoorbeeld afwijkt van de exacte leidingligging volgens tekening is dat een indicatie van de locatie van een vermoedelijke KB-sluiting.

De volgende stap is dan om de gevonden locatie te ontgraven voor een visuele controle van de sluiting. Indien er daadwerkelijk een kathodische bescherming (KB) sluiting aanwezig is, dient deze verholpen te worden door het aanbrengen van een elektrische scheiding tussen leiding en objectderden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van PE-stroken.