Bel ons via 0527-651761 of stuur een e-mail.

Bodemweerstand metingen

De bodemweerstand is van groot belang bij het ontwerp van een kathodische bescherming (KB) systeem, aardinginstallatie of anodebed-ontwerp. Daarnaast geeft de bodemweerstand inzicht in de corrosiviteit van de bodem en zit het uiteraard ook verweven in de weerstand van het complete kathodische bescherming (KB) systeem.

Wat kan Korf KB voor u betekenen

Korf KB kan metingen van de bodemweerstand naar wens uitvoeren op aanvraag in Nederland en België. Ook voor de zware industrie of welke andere toepassing voor kathodische bescherming (bruggen, leidingen, etc.).

Op basis van de verzamelde gegevens kunnen we vaststellen of de kathodische bescherming beschermingsgraad op het leidingnet voldoende is en aan de gestelde normen voldoet. Voor het opstellen van een goede rapportage is een opgebouwde meethistorie van een aantal jaren erg belangrijk.

Tijdens het uitvoeren van de metingen kunnen we de meetpunten die in het veld staan onderwerpen aan een visuele inspectie en noodzakelijke acties/wijzigingen meteen doorvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan noodreparaties van belangrijke meetpunten.